Så mye må du spare til russetiden

Her finner du kalkulatorer som kan beregne alt fra kostnadene ved impulskjøp til hvor mye du må spare til russetiden.

Mange har betalingsproblemer

Mange får økonomiske utfordringer når de flytter hjemmefra og skal styre økonomien på egen hånd. Det kan være krevende å styre, prioritere å måtte ha kontroll over egen økonomi. Verktøyene du finner lenke til her kan hjelpe deg å bli mer bevisst, slik at du kan forebygge pengeproblemer.

Tall samlet inn fra inkassoselskaper i Norge, viser at nesten 30.000 unge i alderen 18-26 år har betalingsanmerkninger. Beløpene de skylder er i snitt ca 11.000 kroner, noe som er forholdsvis små beløp, men som likevel skaffer dem store problemer.

Det er mye man kan ønske å bruke pengene sine på, og mange får tilbud om kreditt. Selv om du tjener penger, kan det være lett å miste kontrollen, så vær forsiktig her.

Kan også brukes til leksehjelp

Du kan beregne sparebehov, se på kostnader ved å ta opp kredittkortgjeld og sette deg inn i konsekvensene ved å få betalingsanmerkninger. Kanskje blir personlig økonomi et eget fag i skolen? Her har du i i hvert fall verktøyene.

De 10 økonomi-kalkulatorene

Kilde:

Kalkulatorene er utviklet av Finans Norge i samarbeid med Smarte Penger og Forbrukerombudet. Finansmarkedsfondet har bidratt med finansiering. Kalkulatorene finnes på okonomilappen.no

Teksten er hentet fra ung.no